2011. november 14., hétfő

Sara Gruen:Vizet az elefántnak

Nos ez egy tipikusan olyan könyv ami mellett első ránézésre elmegyünk, de ne tegyük! Amikor először megláttam egy katalógusban, jót mosolyogtam a címén- "még hogy vizet az elefántnak nahát milyen kis lökött történet lehet ez?"
A történet egy idősek otthonából indul,ahol Jacob már a halált várja,de egy nap mikor cirkusz érkezik a városba és pont az idősek otthonával szemben,Jacob újra élni kezd,és emlékezni.....Azért is kedvencem ez a könyv mert nemcsak egy különleges emberi sorsot mutat be,hanem kapunk egy nagy adag pluszt is. Egy olyan világba pillanthatunk be ahol nem hétköznapi dolgok történnek,és ugyan ki az aki nem szereti a cirkuszt? A cirkuszt ahol mindenkinek megvan a helye a dolgok rendszerében,ahol elég egyetlen homokszem,hogy a gépezet elromoljon.
És ha ez még nem elég akkor ,egy tiltott szerelem,és persze rengeteg okos,szerethető,állat és főként egy elefánt:) Aki csak lengyelül tud:)

A történet közben fény derül a könyv furcsa címének mivoltára is.

Számomra letehetetlen volt a könyv,minden oldal tartogatott meglepetést,és nem várt fordulatot. És ha manapság megkérdezik mi a kedvenc állatom, már gondolkodás nélkül vágom rá,hogy az : Elefánt:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése