2011. november 14., hétfő

Elizabeth Gilbert:Izek,imák,szerelmek

Akárhányszor megláttam ezt a könyvet,rögtön fintorogni kezdtem...mert annyira reklámozták,annyira jókat mondtak róla,arról nem beszélve hogy a boritóján Julia Roberts,és Hillary Clinton áradozik a műről.Nekem ezek mindig gyanúsak....aztán eltelt egy kis idő,már nem volt mindig szem előtt a könyvesboltokban,és a véletlen folytán olcsóbban hozzájuthattam,gondoltam ennyiért még a hülyének is megéri hát még nekem:)
Elizabeth tulajdonképpen már révbe ér,mikor úgy érzi sehol sem tart.Hiába a szép ház, a férj,a jó munka ,Elizabeth szenved és változtatni akar.
A válási hercehurca után úgy dönt oda megy ahová kivánkozik,mindenféle kötöttség nélkül.És mivel nem tudott dönteni Olaszország,India,és Indonézia között ,úgy döntött mindhárom helyre elmegy.
Olaszországi útja volt a kedvencem:) mert miről is szól Olaszország? A jó ételekről és jóképű férfiakról-Lizzi pedig beleveti magát az élvezetekbe-már ami az evést illeti:) és oldalakon keresztül,cseppet sem unalmasan olvashatunk a kocsikeréknyi pizzákról,és a mézes-mogyorós fagyicsodákról.
Az élevezetek és a kényeztetés után irány India ahol a lelked is megpihenhet végre,és ahol Liz belátja hiába is szeretne egy csendes ,amerika lány lenni ,nem megy ezért az asramban is ahová meditálni és imádkozni járnak az emberek ,idegenvezető lesz és mikor nem meditál azzal foglalkozik,hogy mások jól érezzék magukat az elvonulásuk alatt.Közben persze ,megismerkedhetünk az Indiaiak hitével,életfelfogásával, a meditációval.Mindezt érdekesen ,nem pedig tantárgyszerűen előadva.
Miután Liz lelkileg is megerősödött irány Indonézia Bali-ahol már járt és ahol egy öreg füvesember jóslata szerint újra visszatér-a jóslat bevált ,Liz pedig felekresi az öregembert-aki természetesen nem emlékszik rá...
Ez az a rész, ahol Liz feladja függetlenségét és újra közel enged magához egy férfit...
Persze a könyv sokkal többről szól,mint amit leirtam,csak nem szeretném az összes szereplőt,és eseményt megemliteni,mindenki fedezze fel maga:)
Azt ajánlom annak aki el szeretné olvasni a könyvet,hogy lehetőleg olyankor olvassa amikor bármennyi időt rá tud szánni a könyvre-mondjuk a nyári szabadság alatt,vagy most még a hosszú téli estéken.Mert csak úgy lehet teljesen élvezni,átérezni a történetet,ha folyamatosan együtt utazunk Lizzel.Ez a könyv nem való a kapkodós hétköznapokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése